Za četvrtak u 12 časova zakazan je prvi krug licitacije poljoprivednog zemljišta u državnoj svojini za davanje u zakup i na korišćenje na području iriške opštine. Ono što je novina ove godine, jeste da će se licitacija po prvi put održati elektronskim putem.

Izmenama Pravilnika o davanju u zakup poljoprivednog zemljišta, predviđeno je sprovođenje javnog nadmetanja digitalnim putem. Opština Irig među prvim je opštinama u Srbiji koja će to sprovesti. Zainteresovani poljoprivrednici su imali rok do srede da se prijave putem posebne aplikacije koja je dostupna na sajtu Uprave za poljoprivedno zemljište.

Zainteresovani poljoprivedici podnosili su prijave elekrtonskim putem, stiglo je 26 prijava, od kojih je 25 bilo validno, te će ih toliko i učestvovati u nadmetanju.

 Parcele za koje su poljoprivrednici iskazali zainteresovanost su uglavnom male, površine oko jednog hekatara. Ko će koju parcelu dobiti i po kojoj ceni biće poznato po okončanju prvog kruga licitacije, koji je zakazan za četvrtak u 12 časova i koji će izgledati potpuno drugačije u odnosu na dosadašnje licitacije.

Nakon prvog kruga, svo zemljište koje ne bude izlicitirano, biće ponuđeno u drugom krugu, na kome će moći da učestvuju i poljoprivrednici koji nisu sa područja iriške Opštine, što je bio jedan od uslova za prvi krug.