Dan Opštine Ruma (Video)

Ruma danas obeležava svoj dan Opštine u znak sećanja na 24. Novembar 1918. Godine, kada je u Rumi doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji. Istovremeno, današnji Sveti Stefan Dečanski uzet je i za slavu Opštine, a tim povodom priređena je svečanost u skladu sa epidemiološkim merama.

Polaganjem venaca na spomenik dr Žarku Miladinoviću koji je predstedavao Velikim narodnim zborom u Rumi na kome je doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji, počelo je obeležavanje Dana Opštine Ruma.

Nakon polaganja venaca upriličena je svačana sednica Skupštine Opštine .

Povodom Dana opštine uručena su i opštinska priznanja. Rumska povelja pripala je Domu zdravlja Ruma za borbu sa epidemijom, Zahvalnicu je dobila nepalska kompanija Wai Wai za društvenu odgovornost, a zahvalnicu i novčanu nagradu dobili su Udruženje ratnih vojnih invalida Ruma i reprezentativka u tekvondu, Jovana Mušicki.

U okviru svečane sednice prikazan je i film “Ruma izmđeu dva praznika” u okviru koga je prikazano šta je sve urađeno u poslednjih godinu dana poput izgradnje novih kotlarnica, rekonstrukcije ulica, besplatnih udžbenika za decu, obnove igrališta i sportskih terena.

Opština Ruma uvela je svoj dan 2017. godine, a istovremeno današnji crkveni praznik, Sveti Stefan Dečanski obeležava se i kao slava grada, ali je ove godine zbog epidemiološke situacije izostalo tradicionalno slavlje.