Pobeda košarkašica (Video)

U poslovno-sportskom centru „Pinki“ tokom vikenda za nama ženska košarkaška ekipa „Srema“ pobedila je ekipu iz „Ljubovije“ rezultatom 60:57. Košarkašice iz Mitrovice tako su zabeležile veliku pobedu u prvom kolu Druge lige Srbije koja ulazi u istoriju ženske košarke u Sremskoj Mitrovici kao prva zvanična utakmica i prva pobeda u seniorskom saveznom rangu.

Mlada ekipa “Srema” je najmlađa ekipa u saveznoj ligi gde su košarkašice uzrasta 15 I 16 godina I tri juniorke starosti 19 godina. Bilo je neizvesno ali je pobeda ipak za Mitrovčanke istakla je Jelena Janković, igračica ŽKK “Srem.”

Mnogo talentovanih devojaka čini ekipu “Srema” a one su se prvi put našle u drugoj ligi. Trener je zadovoljan rezultatom domaće ekipe rekao je Lazar Savić, trener ŽKK “Srem.”

U sledećem kolu “Srem” gostuje u Prijepolju ekipi ŽKK “Mileševka” te se I tada očekuje pobeda naglasio je Nikola Budošan, predsednik ŽKK “Srem.”

Meč je odigran bez publike zbog pandemije kao I sva ostala sportska takmičenja ali  nedostatak podrške sa tribine nije omeo ekipu “Srema” u pobedi.

Ana Giner