Javno-komunalno preduzeće “Komunalije“ iz Sremske Mitrovice održalo je konkurs za najbolji likovni rad prošle godine a kao nagrada najbolji radovi oslikani su na kamionu ovog preduzeća. Odlučeno je da se još dva dečija rada nađu na kamionu ove firme iako to prvobitno nije bilo u planu. Cilj je podići svest Mitrovčana o važnosti očuvanja životne sredine što se na ovaj način i nastoji učiniti.

Rad dečaka Aleksandra Stanimirovića oslikan je na jednoj strani kamiona javno-komunalnog preduzeća “Komunalije” iz Sremske Mitrovice koji je bio jedan od najboljih na prošlogodišnjem likovnom konkursu ovog preduzeća te je kamion njime I brendiran. Dečak je sam osmislio rad rekao je Aleksandar Stanimirović, dobitnik nagrade.

I rad koji je osvojio treće mesto na konkursu takođe se nalazi na kamionu. Cilj ovog literarnog konkursa bio je podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine ali na način na koji to posmatraju deca istakla je Tamara Milković, PR JKP “Komunalija.”

Novi likovni konkurs ovog preduzeća za osnovnce otvoren je pre dva dana ali sa nešto izmenjenim pravilima. Škole ove godine mogu poslati ograničen broj radova a glasanje za najbolji, održaće se preko društvenih mreža.

Ana Giner