U Sremskoj Mitrovici na Gradskoj plaži danas se održava turnir u odbojci na pesku kao završno takmičenje Sportskih igara mladih gde će pobednici otići na državno prvenstvo koje se organizuje u septembru u Brzeći. Ovaj projekat su podržali Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministartsvo sporta i omladine.
 
Sportski savez Grada Sremska Mitrovica od marta meseca organizuje sportske manifestacije, uz dozvolu i u skladu sa propisima države zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa.  U junu mesecu je organizovan SIM dan, odnosno Sportske igre mladih gde su bila takmičenja iz većine sportova osim odbojke na pesku, koja se danas održava u Sremskoj Mitrovici na Gradskoj plaži, kao završni turnih ove manifestacije. Prošlo je ukupno 1000 takmičara odnosno sportista, a danas će biti pristutno preko 200 takmičara.
 
Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti