Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je posetio kasarnu u Sremskoj Mitrovici, gde je postavljena teretana na otvorenom za pripadnike vojske mitrovačkog garnizona, a koju je finansirao Grad. Događaju je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i načelnik GU za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić. Veliku zahvalnost pružili su vojnici i starešine 15.tenkovskog bataljona.
 
U vojsci Srbije se polaže velika pažnja na sport, jer svi pripadnici odbrane moraju da se bave sportom da bi održali fizičku kondiciju. Kako je istakao ministar Vulin, vojnik predstavlja simbol spremnosti, junaštva i snage.
 
Nadležni iz Grada Sremska Mitrovica ovu donaciju smatraju kao obavezu lokalne samouprave, s obzirom koliko je važno i značajno ulagati u vojsku, jer su tu u najtežim momentima za državu.
 
Kako je najavio ministar Vulin, svi pripadnici vojske Srbije koji ostvare odlične rezultate na fizičkim proverama, odnosno od 95 i više bodova, mogu da računaju na povećanje plate od 3 odsto.