Rezultati lokalnih izbora 2020. u Sremu

Opština Šid

Na konferenciji za štampu prvi čovek šidskih naprednjaka Zoran Semenović saopštio je da je prema podacima izbornog štaba SNS-a na izborima lista “Aleksandar VučIć – za našu decu” osvojila je 28 mandata, “Ivica Dačić – Socijalistička Partije Srbije” pet mandata, liste dr Vojislav Šešelj – Srpska Radikalna Stranka i Vojvođanski front po tri mandata

Zoran Semenović u prostorijama OO SNS-a u Šidu

Sremska Mitrovica

Izbrona komisija u Sremskoj Mitrovici na sednici koja je održana jutros, 22. juna u 7 sati utvrdila je rezultate izbora za odbornike u Skupštini Grada Sremska Mitrovica. Od ukupnog broja birača koji iznosi 69 478 na izborima za odbornike u skupštini grada Sremska Mitrovica glasalo je 40 308, što iznosi 58,01%. Rezultati su sledeći: izborna lista “Aleksandar Vučić – za našu decu” osvojila je 42 mandata, “Ivica Dačič – Socijalistička Partija Srbije” osvojila je 6 mandata, “Grad za sve nas – Vladimir Petković” 11 mandata i grupa građana “Mitrovačka alternativa – pokret slobodnih građana dr Miroslav KendrišIć” 2 mandata. Ostale liste nisu prešle cenzus.

Opština Ruma

Prema informacijama SNS-a na lokalnim izborima u Rumi sve četiri liste koje su učestvovale na izborima su prešle cenzus. Najviše glasova osvojila je lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ 16.472 glasa (66,55%), što znači da će ova lista imati 31 mandat u parlamentu. Lista “Socijalističke Partije Srbije” osvojila je 3.561 glas (14,39%), što znači da će u budućem sazivu imati 6 mandata. Sa osvojenih 2.353 glasa (14,39%) “Zelena stranka” imaće 4 mandata, dok je za “Srpsku Radikalnu Stranku” glasalo 1.292 građana (5,22%), te će oni imati dva mandata

Slađan Mančić u prostorijama OO SNS-a u Rumi

Opština Irig

Prema informacijama SNS-a na lokalnim izborima u Irigu u budući saziv Skupštine ulaze četiri liste. Izborna lista „Aleksandar VučIć – za našu decu“ osvojila je 3469 glasova (66,19%) što u mandatima iznosi 15. Izborna lista „Ivica DačIć – Socijalistička Partija Srbije“ je osvojila 494 glasa (9,43%) , što iznosi 2 mandata. Po jedan mandat osvojile su liste „Vojvođanski front“ koja je osvojila 438 glasova (8,36%) i za „Za kraljevinu Srbiju“ koja je osvojila 394 glasa (7,52%)

Opština Pećinci

U opštini Pećinci, na osnovu obrađenih podataka sa svih 30 biračkih mesta, prema još uvek nezvaničnim rezultatima apsolutnu pobedu na lokalnim izborima odnela je izborna lista ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU. Svoj glas pomenutoj listi, od ukupno upisanih 15.833 dalo je 8.999 građana pećinačke opštine, odnosno 79,41% izašlih birača. Samim tim Srpska napredna stranka osvojila 26 od ukupno 30 odborničkih mesta koliko broji pećinački parlament. Lista IVICA DAČIĆ – “Socijalistička partija Srbije (SPS)” osvojila je 9,92% glasova izašlih birača i 3 odbornička mesta u lokalnom parlamentu. Izborna lista Dr VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA osvojila je 5,31% glasova birača i 1 odborničko mesto u Skupštini opštine Pećinci.

Opština Inđija

Prema informacijama SNS u Indjiji sledece izborne liste osvojile su glasove: Aleksandar Vucic za nadu decu 25 mandata, GG Indjija i ti 5 mandata, Ivica Dacic Socijalisticka partija Srbije 3 mandata, Dr Vojislav Seselj Srpska radikalna stranka 1 mandat, GG Gradjanin 2020 – Strahinja Jovanovic 3 mandata.

Opština Stara Pazova

Prema nezvaničnim informacijama Pokreta za Opštinu Nova Pazova, najviše mandata u SKupštini Opštine Stara Pazova dobila je Srpska napredna stranka 37, druga je Socijalistička partija Srbije 5 mandata, Grupa gradjana Izbor za našu opštinu ima 4 mandata, Grupa građana Pokret za Opštinu Nova Pazova 3 mandata, i po dva odbornička mesta imaće stranka Zeleni i Grupa građana Pokret Podunavlje.