Prodat hotel “Ležimir” (Video)

Predlog rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Grada Sremska Mitrovica u postupku javnog nadmetanja – hotel Lezimir prihvaćen je na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta. Mi smo danas bili u Ležimiru da vidimo u kakvom stanju je objekat, koji je nekada bio ponos fruškogorskog turizma I kako meštani reaguju na vest da bi tu ponovo mogao da bude podignut nov hotelski kompleks.

Ležimirici se sa setom sećaju nekadašnjeg sjaja hotela “Ležimir” nadomak sela I voleli bi da ovaj objekat ponovo zaživi prvenstveno zbog mlađih Ležimiraca, kažu naši sagovornici.

Kako je posle poslednjeg skupštinskog zasedanja izjavio gradonačelnik Sanader kupac hotela je domaci investitor, koji je iz sfere ugostiteljstva. Na osnovu toga, ali prilozene planske dokumentacije moze se zakljuciti da ce na tom mestu nici novi turistički kompleks, koji u perspektivi moze značajno doprineti razvoju mesta, ali I fruškogorske ponude uopšte istakao je Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Zgrada nekadasnjeg hotela,,Lezimir” danas je u lošem stanju. Urušavanje objekta počelo je 90-ih godina. Ovim potezom mogao bi biti rešen dugogodišnji problem, ali I otvrene nove perspective za razvoj tog kraja.
Ana Giner