57. ulične trke u okviru Novembarskih dana (Video)

U okviru Novembarskih dana u Sremskoj Mitrovici održane su tradicionalne ulične trke. 57.po redu. Organizovano je18 trka. Učešće su uzeli brojni Mitrovčani, ali gosti iz drugih krajeva, od predškolaca do pripadnika snaga bezbednosti.

Najmlađi Mitrovčani su otvorili ovogodišnje Novembarske ulične trke.  Kao i ranijih godina odziv dece, ali i starijih učesnika bio je na zavidnom nivou. Pobedi i medaljama su se najviše radovali najmlađi/

U organizaciji događaja značajnu ulogu imala je sportska ustanova Atletski stadion.  Kao i ranijih godina odrzano je skoro 20 trka u različitim kategorijama istakao je Darko Gavrilović, direktor Atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici.

Podrsku manifestaciji koja je osim učesnika, na ulice izmamila i veliki broj Mitrovčana koji su bili publika i podrška takmičarima dao je Grad Sremska Mitrovica naglasio je Zoran MIščević, zamenika načelnika Gradske Uprave za kulturu, obrazovanje i sport.

Podsecamo, ulične trke se organizuju u čast  sugrađanina Milovana Lazarevića, atletičara koji je ostavio značajan trak u sremskoj, ali i srpksoj atletici.

Ana Giner