Pocela je izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbedosti u Sremskoj Mitrovici. Gradi se 190 stanova, a bice omogućena kupovina pod povoljnijim uslovima od aktuelnih na trzistu.  Pocetku radova u naselju Kamenjar prisustvovali su i pojedini ministri u Vladi Republike Srbije, kao I drzavni sekretari.

Kamen temeljac polozili su potpredsednici u Vladi Srbije Zorana Mihajlovic i Nebojsa Stefanovic i gradonačelnik Vladimir Sanader.

Prema planu u narednih godinu do godinu I po u 190 stanova u Kamenjaru uselice se prvi stanari – pripadnici vojske, policije I BIA iz Sremske Mitrovice. Prema recima majora Branislava Bojanića iz Garnizona Vojske Srbije to je za njih veliki dan, jer mnogi od njih nemaju svoj krov nad glavom.

,, Ovim poslom resavamo mnogim pripadnicima sluzbe stambeno pitanje kupovinom jeftinih stanova.  Vlada Srbije I resorno ministrstvo  tako pokazuju postovanje prema ljudima iz sektora bezbednosti” rekao je izmedju ostalog  ministar Stefanovic.

Ministarka Mihajlovic je izjavila  „Ovo je važan projekat iza koga stoji drzava. Posle Novog Sada, Nisa, Vranja, Kragujevca gradnja pocinje I u Sremskoj Mitrovici.  Bilo je puno neverice, da li cemo istarjati, ali drzava ce uspeti u ovom poduhvatu” 

U stambenom naselju ,,Marko Pericin Kamenjar,, gradice se  15 hiljada kvadrata stambenog prostora. Grad je dao zemljiste, neophodnu infrastrukturu, u obavezi je da uradi I pristupne saobracajnice, ali I da uredi okolnu javnu povrsinu, rekao je gradonačelnik Sanader.

Podsecamo,  ranije su u Skupštini Srbije usvojene izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripednike snaga bezbednosti koje se donose kako bi se proširio krug lica na koje se projekat odnosi – borce, porodice palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide