Počeli pripremni radovi za rekonstrukciju Savskog keja (Video)

U Sremskoj Mitrovici su u toku pripremni radovi koji prethodne postavljanju mobilnih panela za zaštitu od poplava. Projekat je, kako smo vec izvestavali vredan oko million i po evra. Tender za izbor izvođaca bio je raspisan preko Svetske banke, a Grad je preko Ministrstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obezbedio ovaj projekat.

U blizini pešackog mosta na reci Savi u toku su radnici i mehanizacija koji izvode radove u sklopu projekta zaštite Mitrovice od visokih voda a ministar poljoprivrede podsetio je kako je taj deo izgledao 2014.godine u maju.

Mitrovčani koje smo zatekliu blizini gradilišta pozitivno pozdravljaju odluku da se grad i stanovništvo tako zaštite u budućnosti.

Upitan o ulozi lokalne samouprave u ovom projketu prvi čovek Mitrovice kaže da seradovi izvode u saradnji sa Svetskom bankom.

Kao što smo i ranije izveštavali, Sremska Mitrovica, prva na reci Savi, a treća u Srbiji, za odbranu od istorijskih voda koristiće mobilne panele istakao je Branislav Nedimović.

Podsećamo, mobilni paneli braniće izlivanje reke bez velike količine džakova sa peskom što je do sada bio slučaj, pritom se naravno građanima može garantovati veći stepen bezbednosti. Rok za završetak je 31.oktobar.

Ana Giner