Maskenbal u Mitrovici (Video)

Dečji maskenbal koji organizuje sremskomitrovačka biblioteka Gligorije Vozarević, održan je 14.put. Lokacija ove godine je bila Žitni trg, a učestvovali su mališani predškolskih ustanova. Maskenbal je posvećen početku školske godine.

Oko 200 mališana predškolskog uzrasta uzelo je učešće u još jednom tradicionalnom maskenbalu koji je održan na prostoru Žitnog trga, sa prigodnim pratećim programom za decu. Ovo je bila prilika da najmlađi pokažu svoju kreativnost, kao i to da puste mašti na volju i bar na trenutak budu u ulozi svojih idola.

Nije da nisu i odrasli pružili podršku, a upravo su oni ti koji misle na decu i organizuju ovakve manifestacije kako bi im detinjstvo učinili bezbrižnijim. Iz mitrovačke biblioteke poručuli su da su izuzetno zahvalni svima koji su se odazvali događaju, a odazvala se većina pozvanih.

Među kostimima najpopularnije su i ove godine princeze i heroji iz crtanih filmova. Za prva tri mesta, odnosno najkreativnije kostime pripremljene su i nagrade, a kako je bibliteka organizator, podrazumevalo se da to i ovoga puta, budu knjige.

Aleksandra Plavšić