Novi kontigent goveđeg mesa uskoro kreće ka Turskoj iz Mesne industrije Srem Šid. Svi kapaciteti mesnog giganta su u funkciji i svo raspoloživo ljudstvo je aktivirano za potrebe izvoza. Nova porudžbina je namenjena turskoj humanitarnoj organizaciji Kizilej a povodom proslave Kurban Bajrama koji ova orgnaizacija pomaže u 51 državi sveta.

Iz Srem Šida put Turske u narednih nekoliko dana biće isporučeno meso obrađeno sa oko 800 grla goveda. Turska organizacija koja je na tenderu povodom Kurban Bajrama dala svoje poverenje mesnoj industriji iz Šida nada se produženju saradnje jer su veoma zadovoljni poslom koji se obavljA.

Sulejman Islamoglu zamenik direktora ”Kizilej” Turska kaze:
,, Veoma smo zadovoljni saradnjom koju smo ostvarili ovde u Srem Šidu. Nadamo se da ćemo nastaviti I u narednom periodu saradnju. Nakon odrađenog posla meso šaljemo širom sveta za proslavu našeg praznika.”

U Srem Šidu koji ispunjava sve uslove za izvoz u Tursku kada su u pitanju neophodne dozvole linija pangleraja je u punom radnom kapacitetu. Radnici su zadovoljni obzirom da je u pitanju prema najavama početak distribucije za područje koje zahteva halal sertifikat, potvrdio je Jova Dovedan šef pangleraja Srem Šida.

Na dnevnoj bazi za 4 dana koliko je potrebno da se obradi 800 grla goveda biće odrađeno po 200. Kontrola posla koji se obavlja prema savremenim metodama uz poštovanje svih zahteva za islamsko tržište je prisutna svakodnevno, rekao nam je Marko Bašić direktor Srem Šida.

Nakon posla koji će biti završen u predviđenim rokovima i ispoštovan prema zacrtanim planovima očekivanja su da će se plasma robe nastaviti na tržište Turske iz mesne industrije Srem Šid.

Slaviša Rajc