Odgajivači svinja iz Brodsko-posavske županije posetili su farmu svinja Milovana Ivankovića u Zasavici I. Ovo stručno putovanje podržao je Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, a pored odgajivača svinja, ovu mačvansku farmu posetili su i pročelnik Upravnog odjela Željko Burazović i Petar Marković iz hrvatske kompanije “SANO”, koja se bavi savremenom ishranom stoke, ali i predstavnici Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica i načelnik gradske Uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović.

Farmu Milovana Ivankovića u seoskom naselju Zasavica I koji je jedan od najpoznatijih uzgajivača svinja u Srbiji, a koji uzgaja 2300 tovljenika posetilo je tridesetak odgajivača svinja iz Brodsko-posavske županije.

Poseta farmi Ivankovića bila je prilika da se hrvatski odgajivači svinja upoznaju sa poljoprivredom, a posebno sa modernom svinjogojskom proizvodnjom.

Milovan Ivanković iz Zasavice i jeste primer usprešnog poljoprivrednika, koji svoje dugogodišnje iskustvo i porodičnu tradiciju nastavlja sa suprugom i troje dece. Poseta stoćara iz Brodsko-posavske županije je, kako kaže svakako dobrodošla, a tu su i novi planovi kada je u pitanju izgradnja i proširenje objekata.

Ivankovićevu, nadaleko poznatu farmu posetili su i predstavnici sremskomitrovačke Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica i načelnik Gradske uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović, koji je izrazio zadovoljstvo i kazao da je ova prekogranična saradnja od velikog značaja i za Srbiju i za Hrvatsku.

Prema rečima domaćina i gostiju, ovaj stručni susret u Mačvi, dobrodošao je svima, jer su, pored razmene iskustava, gosti obišli ovu savremenu i jedinstvenu farmu na ovim prostorima, ali i da se upoznaju i vide da se na ovom mestu gradi još jedan moderniji i efikasniji objekat u skladu sa propisima Evropske unije, ali i daleko iznad tog standarda.