STV postavila je ogledno polje kukuruza u kojem učestvuju hibridi 9 semenskih kuća. Počev od pripreme zemljišta sve agrotehničke mere su ispoštovane na prvoklasnom zemljištu. Setva je obavljena i u narednom periodu pratićemo faze ravoja kukuruza do skidanja useva sa parcele. Na osnovu dobijenih rezultata videćete kako se hibridi različitih semenskih kuća ponašaju u ovoj proizvodnoj godini i koje rezultate su postigli.

Ogledno polje kukuruza postavljeno je na prvoklasnom zemljištu. U svojevrsnom ogledu učestvuje 9 hibrida različitih semenskih kuća  koje povezuje jedino fao grupa zrenja. Svi pripadaju fao 500 grupi. Pre svega neophodno je bilo primeniti punu agrotehniku u cilju pripreme zemljišta kako bi svi hibridi imali idealne uslove za nicanje i porast što je i odrađeno poštujući savete struke.

U oglednom polju STV ispoštovan je međuredni razmak, dubina i gustina setve kako bi hibridi imali neophodne uslove za postizanje visokih prinosa. Kako je neophodno da budu ispunjeni određeni uslovi za uspešnu setvu velika pažnja usmerena je ka tome. Izvršena je kontrola vlažnosti zemljišta tenziometrom koja je pokazala da je krajnji rok da se izvrši setva obzirom da nije bilo dovoljnih količina kiše u periodu iz nas. Takođe, merena je i temperatura tla koja je iznosila 15 stepeni, što je idealno za apliciranje većine semena.

Kako će se pokazati hibridi fao grupe 500 u nepredvidivim vremenskim okolnostima pratićemo za vas kroz sve faze razvoja do skidanja useva. Ista grupa zrenja na jednoj poljoprivrednoj površini uz iste tretmane koji će biti primenjeni daju svim hibridima jednak početak, a kako će se razvijati do krajnjeg proizvoda videćete kroz “Novosti” i posebni segment emisije “Paor” u kojem ćemo detaljno prikazati sve segmente proizvodnog procesa uz komentare stručnih lica.