Ženski košarkaški klub “Ruma 92”

Ženski košarkaški klub “Ruma 92” jedan je od starijih sportskih kolektiva u Rumi. Klub trenutno ima dve takmičarske ekipe, juniorke i pionirke koje se takmiče u zvaničnim ligama košarkaškog saveza Srbije.

Rad u ženskom košarkaškom klubu “Ruma 92” posvećen je razvijanju i popularizaciji ženske košarke, kao i afirmaciji mladih igračica da se oprobaju u ovom sportu. Pored teških trenutaka kroz koje je klub prolazio, od 2014. godine reaktivirala se praksa rada sa mladim igračicama, tako da klub trenutno ima dve takmičarske ekipe pred kojima je svetla budućnost. Od ovog leta klub će se takmičiti i u seniorskoj konkurenciji, što će biti kruna i nagrada za vredan i uporan rad.

Za 25 godina postojanja kroz klub je prošlo mnogo igračica od kojih su neke danas i reprezentativke Srbije. Poseban ponos kluba iz Rume je Marina Marčetić, koja se nalazi na širem spisku kadetske reprezentacije Srbije.

Iz kluba ističu da se pre svega zahvaljuju Opštini Ruma na podršci, kao i da pozivaju sve devojčice i devojke da se upisu na treninge košarke, koji su besplatni. Juniorska ekipa posle pobede “Tamiša” na svom terenu prethodnog vikenda, sutra od 15 časova gostuje ekipi “Banatskog Karađorđeva” u Žitištu u okviru 16. kola Juniorske lige Vojvodine za košarkašice.