Sanacija domova kulture

Sanacija domova kulture u rumskim opštinama je u toku. Ukupan iznos sredstava za ovu namenu od 6 miliona dinara izdvaja se za ovu godinu, a trenutno je u toku priprema planske dokumentacije za domove kulture u Kraljevcima i Buđanovcima, dok je u selu Platičevo sanacija u smislu zamene dotrajale stolarije završena, te je u budućnosti u planu i sanacija krovne konstrukcije.

Platičevo važi za moderno selo u kojem je sproveden vodovod, gasovod i telefonska mreža. Ovde se takođe u centru sela nalazi Pošta, Dom zdravlja, Vatrogasni dom. Ipak Dom kulture u kojem se nalaze bioskopska sala, disko klub, bife fudbalskog kluba i sala za proslave, centralni je objekat sela što potvrđuju reakcije meštana na vest da je nedavno započeta sanacija istog.

Dve stotine hiljada dinara iz budžeta mesne zajednice Platičevo namenjeno je zameni dotrajale stolarije. Ono što je u planu je sanacija krovne kontrukcije kako bi se objekat zaštitio od prokišnjavanja.

Opština Ruma i ove godine izdvaja značajna sredstva za namenu sanacija domova kulture.

Predstavnici rumskih mesnih zajednica su još početkom decembra pred samo usvajanje Odluke o budžetu za 2017. godinu čelnicima rumske Opštine ukazali na problem seoskih sredine, kada se ispostavilo da je među prioritetima upravo sanacija domova kulture.