“Operacija opstanak”

Fudbaleri “Radničkog” iz Šida svakodnevno treniraju, pripremajući se za jednu od najvažnijih sezona u poslednjoj deceniji. Pripreme su započeli prethodnog vikenda, a ono što klub očekuje u drugoj polusezoni je borba za opstanak u Srpskoj ligi Vojvodine.

Nedelju dana prošlo je od prozivke i prvog treninga fudbalskog kluba “Radnički” koji je neslavno završio prvi deo takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodine. Svoju šansu za opstanak potražiće u drugom delu prvenstva koji počinje za nešto više od mesec dana.

Najbolje rangirana ekipa u šidskoj opštini, prethodnih nedelju dana trenirala ja na pomoćnom terenu OFK u Šidu. Fudbalere “Radničkog” u nastavku priprema očekuje naporan rad, kako bi ciljevi koji su postavljeni pred njih bili ispunjeni.

Uprava kluba obezbedila je odlične uslove za rad, ekipi su priključena i nova pojačanja koja će na čelu sa novim šefom stručnog štaba imati zadatak da izbore opstanak u trećeligaškom društvu. Trener, Nikola Bala, zadovoljan je sa onim što su momci pokazali na prvim treninzima.

Do kraja pripremnog perioda biće odigrano osam ili devet pripremnih utakmica, kako bi se ekipa što bolje uigrala i spremno dočekala prvo kolo protiv Bačke. Prvi prijateljski meč igra se u sredu 8. februara protiv ekipe “Hajduk” iz Divoša.