Restrikcije vode u Irigu i Vrdniku

U opštini Irig, u dva naseljena mesta Irigu i Vrdniku, na snazi su restrikcije u vodosnabdevanju usled velike potrošnje vode tokom letnje sezone, koje će trajati u naredna dva do tri dana, najavljuju iz nadležnog preduzeća u Rumi. Restrikcije u vodosnabdevanju raspoređenje su periodično, dva termina u trajanju od šest sati.

U toku restrikcija u vodosnabdevanju, meštani Vrdnika snalaze se sa obližnjih izvora odnosno u slučaju meštana sa Stare kolonije tzv. šumske česme, dok su pojedini mišljenja da pored problema nestašice vode na visokim temperaturama, ovo nije reprezentativna slika za brojne turiste koji posećuju Vrdnik.

Iz nadležnog preduzeća u Rumi, rekli su da će restrikcija u vodosnabdevanju u ova dva naseljena mesta biti na snazi u naredna dva do tri dana, dok se situacija u otežanom vodosnabdevanju ne stabilizuje odnosno dok ne dođe kišni period, kada je manja potrošnja vode.

U Irigu bez vode od od 8 do 14 časova biće donji deo Iriga od autobuske stanice do Katoličke crkve, a od 16 do 22 od Katoličke crkve do crpne stanice 2. U prepodnevnoj restrikciji u Vrdniku bez vode će biti Nova kolonija, Partizanska, Milice Stojadinović i 26, oktobra, dok će u drugoj smeni restrikcije bez vode ostati meštani glavne Vrdničke ulice, odnosno i ostale ulice u donjem delu sela.