Napreduju radovi u Laćarku

Do sada je urađeno više od 60 % planiranih radova na izgradnji saobraćajnice kroz Laćarak, a to znači da je produžen rok za izgradnju i očekuje se da će biti gotov do 25. avgusta. I dalje se vrši preusmeravanje saobraćaja na onim deonicama gde je to potrebno. Neki od problema koji su se javili jesu oštećenja pojedinih postojećih instalacija, sanacija i dodatno ojačavanje konstrukcije.

Uprkos vremenskim uslovima, odnosno tropskim vrućinama u prethodnim danima i kiši koja je danas zahvatila ovaj deo Srema, radovi na izgradnji laćaračke saobraćajnice ne prestaju, a tako će biti i u narednom periodu.

Više od 60% izgradnje saobraćajnice završeno je u Laćarku, a trenutno se na još tri deonice vrše radovi sabijanja šljunka, odnosno priprema za asfaltiranje. Mašine su na terenima, a uprkos zadržavanjima na putu, vozači nakon završetka očekuju bolje uslove putovanja i dalje imaju strpljenja.

Trenutno se vrši preusmeravanje saobraćaja u neposrednoj blizini centra sela na alternativne sporedne pravce, kako bi se smanjile gužve na glavnom putu.

Oko 300 miliona dinara će biti utrošeno na ove radove, koje izvode Putevi Srbije, a izdvojeni su iz lokalnog i državnog budžeta. Na taj način rešava se višegodišnji problem lošeg stanja ovog puta. Više od 20 000 stanovnika Sremske Mitrovice direktno je međusobno povezano tim putem, koji je i veza sa susednom BiH i Hrvatskom, što dovoljno govori o njegovoj važnosti i frekventnosti.