Mitrovčanka u timu pobednika u simulaciji suđenja u Hagu

Na takmičenju u simulaciji suđenja pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, tim studenata Pravnog fakulteta Novosadskog univerziteta, proglašen za pobednika u kategoriji zastupnika Vlade. U ovom timu, našla se i Mitrovčanka Jelena Radmanović.

Dvadesedvogodišnja Jelena Radmanović studentkinja je četvrte godine Pravnog fakulteta Novosadskog univerziteta. Kako kaže, strast prema pravu pojačala se za vreme studija, a potvrda da je odabrala profesiju za koju poseduje umeće i talenat, dobila je nakon pobede na takmičenju u simulaciji suđenja pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, kao deo tima novosadskog Pravnog fakulteta.

“Smatram da je ovo izuzetno veliki uspeh za naš fakultet, zemlju in as jer nekako smo stalno povezani sa Haškim tribunalom i dešavanjima u domenu ratnih, zločina protiv čovečnosti” navela je Jelena Radmanović, član pobedničkog tima Pravnog fakulteta.

Kako ističe Jelena Radmanović, na samom takmičenju učestvovalo je ukupno šezdeset univerziteta iz čitavog sveta. Rad na pisanju tri podneska trajao je od oktobra 2015. do februara 2016. godine, potom su usledile pripreme za usmene runde. Ukupno osam članova tima, pripremao je trener tima i tri profesora.

“Svake godine sve više radimo, nadamo se da će sledeće godine biti još bolje. Volela bih da radim u tužilaštvu, u domenu krivičnog prava, to će vreme pokazati” ističe Jelena Radmanović.

Uspeh ove devojke i njenih kolega, koje su preneli i drugi mediji, potvrda je da smo okruženi talentovanim mladim ljudima, koji uz predan rada i zalaganje, postižu vrhunske rezultate i dostojno predstavljaju zemlju i van njenih granica.