Nedić: Skupština donela odluke za dalji razvoj grada (Video)

Skupština grada je u 2021.  donela važne odluke za dalji razvoj Sremske Mitrovice. Godinu u lokalnom parlamentu obeležila je i dinamična diskusija odbornika iz tri odborničke grupe, od kojih je najbrojnija odbornička grupa Srpske napredne stranke, rekao je u rezimeu godine za Sremsku predsednik Skupštine, Ilija Nedić.

Video: https://youtu.be/jO5kgec-XFY

Lokalni parlament je u godini za nama doneo, kako kaže predsednik Ilija Nedić, više krucijalnim odluka važnih za funkcionisanje grada, ali i za njegov dalji, ubrzani razvoj na svim poljima. Među najvažnijim aktima su svakako novi urbanistički planovi, odluke koje se odnose na rad javnih preduzeća i ustanova, kao i odluka o trošenju novca iz gradske kase.

U lokalnom parlamentu sedi 61 odbornik, uključujući I predsednika i njegovog zamenika. Od tog broja 44 odbornika su iz  odborniče grupe Srpske napredne stranke, 6 odbornika je iz odborničke grupe SPS – a, a u skupštinskim klupama sedi i 11 opozicionih odbornika.

Predsednik je najavio da će ovaj skupštinski saziv nastaviti sa radom posle praznika, da će, takođe, nastaviti sa praksom zasedanja najmanje jednom mesečno i ujedno pozvao sve odbornike da i u narednom periodu aktivno učestvuju u radu parlamenta, jer svi oni predstvljaju građane koji su ih i birali i tako im dali mandat da odlučuju u njihovo ime.

Sanja Mitrović