“1300 kilometara za Martu” (video)

Nenad Popović iz Beograda od 28. decembra pešači Srbijom za pomoć ugroženoj porodici o kojoj brine trinaestogodišnja devojčica Marta Jovičić iz sela Simićevo u opštini Žabari. Njena porodica živi u veoma teškim uslovima, u kući od blata i bez struje, a uz to, devojčica mora da se brine i za oca koji ima povredu noge, slepu majku, i mlađeg brata i sestru.

Teška životna priča ove porodice nagnala je Nenada Popovića da pokrene humanitarnu akciju pod nazivom “1300 kilometara za Martu”. Ovog humanog mladića put je naveo i u Sremsku Mitrovicu gde je sa njim razgovarala ekipa Sremske televizije.

Mitrovčani su pozdravili i podržali ovu humanitarnu akciju pod nazivom “1.300 kilometara za Martu”, a mnogi su se i priklučili akciji donacijom sredstava.

Nenad Popović je počeo šetnju od Subotice, a cilj mu je Niš. Istakao je da je ova šetnja pravi izazov, jer se svaki dan susreće sa raznim, nepredviđenim situacijama, ali da svakodnevno upoznaje dobre ljude koji ga podržavaju i omogućavaju mu smeštaj, prenoćište i svaku drugu potrebnu pomoć. Jedno od najlepših iskustava koje nosi sa sobom je upravo ono iz Sremske Mitrovice, istakao je Nenad.

Svako ko želi da pomogne porodici može da pošalje SMS na broj 7763 ili da uplati sredstva na žiro račun koji se nalazi na sajtu fondacije “Srbi za Srbe”.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=oJv_o5Rfck0

Dejana Kovačević