Sutra se obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva (Video)

Mesec solidarnosti oktobar obeležava se od 2008.godine a u sklopu njega I 17.oktobar kao Svetski dan borbe protiv siromaštva čiji slogan ove godine jeste “Zajedničkim snagama ka socijalnoj I ekološkoj pravdi za sve.” Povodom ovog datuma Crveni krst Sremske Mitrovice je danas od 10 do 11 časova podelio pojačane obroke korisnicima Narodne kuhinje kao I mlečne pakete deci I igračke.

Narodna kuhinja u Sremskoj Mitrovici koja radi od 1992.godine u kontinuitetu u okviru Crvenog krsta Grada na Savi trenutno broji 300 korisnika kojima je danas podeljen pojačani kuvani obrok u okviru sutrašnjeg obeležavanja Dana borbe protiv siromaštva. Broj korisnika usluga Narodne kuhinje kroz godine se smanjuje kažu nadležni a korisnici su zadovoljni radom kuhinje.

Na 5 punkotva u Mitrovici I jednom u Laćarku, korisnici mogu preuzeti kuvani obrok. Uz pomoć donacija danas je podeljen I paket mlečnih proizvoda za korisnike koji imaju decu dok su najmlađi sami mogli da preuzmu igračku po želji rekla je Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta Sremske Mitrovice.

Po početku rada pre skoro 30 godina Narodna kuhinja u Mitrovici brojila je 600 korisnika. Prema procenama Ujedinjenih Nacija u svetu broj siromašnih ili onih koji su na pragu siromaštva iznosi više od 2, 2 milijarde ljudi.

Ana Giner