Saopštenje za javnost GO SNS Šabac

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je nakon jučerašnjegpodnošenja ostavki 10 članova Gradske izborne komisije Šabac koji su predstavljalilistu Nebojše Zelenovića, Metle, UDS – Prilike i Zelene stranke održana nova 68.sednica kojoj je prisustvovalo 11 od ukupno 21 člana GIK-a.

Sednicom koja je počela u 22 časa a na koju su bili pozvani svi članovi i zamene izstalnog sastava pa i oni koji su u ostavci, predsedavao je najstariji pravnik od prisutnihBoris Tumenko.

Nakon utvrđivanja kvoruma i izbora predsedavajućeg GIK je prešao na odlučivanje poprigovorima koji se odnose na izbore održane 03.10.2020. godine. Nakon višesatnediskusije o svim prigovorima jednoglasno je prihvaćen prigovor Srpske naprednestranke da se poništi odluka Gradske izborne komisije Šabac donesena na sednicidana 04.10.2020. o raspuštanju biračkog odbora i ponavljanju glasanja na biračkom mestuŠipurske livade.

Takođe je jednoglasno donesena odluka da se odbiju svi ostali prigovori kojima setražilo raspuštanje biračkih odbora i ponavljane izbora na biračkim mestimaŠevarice, Dranovac i Šipurske livade.

Ovom sednicom je završeno odlučivanje po prigovorima koji su u nadležnosti GIKa iukoliko ne bude žalbi Upravnom sudu očekuje se da će u narednih dva do tri danaGradska izborna komisija Šabac proglasiti rezultate i dodeliti mandateodbornicima. Nakon toga se očekuje i upućivanje zahteva predsedniku skupštine gradaŠapca za sazivanje konstitutivne sednice čime bi se spustila zastava na višemesečniizborni ciklus u Šapcu.

GO SNS Šabac