Izmenjen režim saobraćaja radi đaka putnika (Video)

Đaci putnici u Sremskoj Mitrovici od danas više neće satima čekati u popodnevnoj smeni na autobuski prevoz, jer su termini polazaka u prigradskom saobraćaju pomereni sa 19 sati na 18 sati. Tu odluku je doneo Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa autobuskim prevoznikom Sirmium busom, a kako navode u interesu školske omladine. Podsećamo, da je o tome nedavno bilo reči i na aktivu direktora srednjih škola kome je prisustvovala i gradonačelnica Svetlana Milovanovic.

Nikola Konc, đak putnik iz Hrtkovaca pohađa četvrtu godinu srednje tehničke škole “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici. Raduje se što po završetku nastave više neće morati da čeka prevoz do kuće kao što je do sada bila praksa jer prevoz ka prigradskim mestima nije bio usklađen sa skraćenim časovima u školama.

U dogovoru sa lokalnom samoupravom, prevoznik “Sirmijumbus” uskladio je red vožnje ka prigradskim mestima I tako ga prilagodio školskoj godini koja je u toku u izmenjenom obliku kazao je Vladimir Vinš, direktor “Sirmijumbusa.”

Skoro polovina đaka škole “Nikola Tesla” su putnici iz prigradskih mesta a ova odluka na njih se najviše I odnosi. To je još jedna od mera u borbi sa Korona virusom kako bi se skratila pauza između nastave I prevoza I sprečilo okupljanje đaka u zatvorenom prostoru poput kafića rekao je Milisav Daničić, direktor STŠ “Nikola Tesla.”

Odluka je počela da se primenjuje počevši od danas te je umesto u 19 časova I 10 minuta, prevoz organizovan u 18 časova istakao je Zoran Miščević, zam.načelnika za obrazovanje, kulturu I sport.

Odluka će biti na snazi do normalizacije epidemiološke situacije u Sremu.

Ana Giner