Radovi u Lapidarijumu muzeja (Video)

Muzej Srema u Sremskoj Mitrovici raspoređen je u dve zgrade od kojih se jedna nalazi na adresi Vuka Karadžića a druga na Trgu Svetog Stefana gde je I smešten lapidarijum Muzeja Srema u kojem se trenutno izvode radovi na fasadi a koji se finansiraju od strane Ministarstva kulture I informisanja I delom od Grada Sremske Mitrovice. Pored bogate istorijske ponude za posetioce, važan je I  izgled muzeja kažu nadležni.

Zgrada Muzeja Srema u centru Sremske Mitrovice ušla je u drugu fazu sanacije te se tako izvode radovi na spoljnoj fasadi lapidarijuma odnosno dvorišta ove kulturne ustanove.  Zamena drvene stolarije I radovi na fasadi trenutno se izvode a I zaposlenima će značiti novo ruho muzeja budući da je I ono bitno za turističke posete Muzeju rekla je Ružica Španović, akademska vajarka.

Prva faza sprovedena je u delo prošle godine a prethodno je urađen projekat za sanaciju Muzeja. Do kraja oktobra trajaće radovi u okviru druge faze čija vrednost je ukupno 5 miliona dinara, 3 miliona I 600 hiljada dinara od Ministarstva kulture I informisanja I million I 400 hiljada dinara od lokalne samouprave rekao je Saša Bugadžija, direktor Muzeja Srema.

Lapidarijum Muzeja Srema trenutno je zatvoren za posetioce dok se izvode radovi a već u petak otvara se izložba fotografija Sunčanih satova iz cele Srbije koju Mitrovčani mogu pogledati.