Apel na savesnost (Video)

Na tri lokacije u Sremmskoj Mitrovici već mesecima unazad aktuelan je problem nepropisnog odlaganja smeća  zbog nesavesnih građana koji I pored postojećeg kontejnera, kabasti I baštenski otpad odlažu pored kontejnera. Radi se o ulici Stevana Sremca, ulici 16.divizije I naselju “Orao”. Iz nadležnog javno-komunalnog preduzeća “Komunalije” ističu da se pored ove vrste otpada ponekad nađe I animalni otpad te su ovakve deponije u gradu I potencijalno leglo zaraze pored prvenstveno ružne slike Mitrovice.

Ovakva slika ulice Stevana Sremca u Mitrovici aktuelna je iz dana u dan I pored svakodnevnog čišćenja otpada od strane nadležnih. Baštenski I kabasti otpad pored kontejnera donosi se I iz drugih krajeva Mitrovice I ovde baca a sem ružne slike to je I moguće leglo zaraze jer nije retkost da se pored kontejnera nađe I animalni otpad I životinjske iznutrice rekla je Tamara Milković, PR JKP “Komunalije” iz Sremske Mitrovice.

Građani Mitrovice osuđuju ovu pojavu i kažu da im smeta neprijatni miris koji se širi sa smetlišta.

Kabasti otpad pravilno se odlaže u kontejnere koji se mogu iznajmiti na 24 sata od “Komunalija” veličine 5 kubika dok oni građani koji imaju način, isti mogu sami odvoziti do regionalne deponije istakla je Tamara Milković, PR JKP “Komunalije” iz Sremske Mitrovice.

Kako bi se očistila jedna ovakva deponija potrebno je angažovati dve službe, Gradsku čistoću I Higijenu grada dok se za lice koje komunalna policija ili inspekcija zatekne u bacanju otpada predviđena kazna.