Epidemiološka situacija povoljnija (Video)

Dva puta nedeljno iznose se podaci o broju zaraženih Kovidom 19 na teritoriji Sremskom okruga I Grada Sremske Mitrovice a danas je održana nova konferencija za medije na kojoj su saopšteni podaci za 1. I 2.avgust. Epidemiološka slika u Sremu I u Gradu na Savi stabilna je a od početka juna testirano je ukupno 2750 ljudi. U Sremskoj Mitrovici trenutno je aktivnih slučajeva Korona virusa 129 dok je izlečenih za poslednja dva dana 13 osoba.

Nadležni Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici ističu da je povoljnija epidemiološka slika u Sremskoj Mitrovici ali da je oprez ipak potreban kao I poštovanje mera. U Gradu na Savi 129 lica je zaraženo Kovidom 19 dok je 13 lica izlečeno za poslednja dva dana a ova brojka predstavlja očekivanu zaravan u broju obolelih posle koje sledi I pad brojeva naglasila je dr Nada Zec Petković, direktor Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici.

Već duže vreme broj pacijenata u Mitrovačkoj Opštoj bolnici je približno isti a od poslednjeg izveštaja bio je jedan smrtni slučaj od Kovida 19 pacijenta koji je bio na respiratoru više dana rekao je dr Dragan Malobabić, direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Broj javljanja u Kovid ambulantu koja se nalazi na bolničkom prijemu Opšte bolnice je za oko 20% manji nego prethodnog vikenda. Tamo radi 8 lekarskih timova u smenama od 24 sata dežurstva istakao je Vojislav Mirnić, član Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima nadležnih u vezi sa epidemijom Korona virusa, nalazimo se u povoljnijoj epidemiološkoj slici posle koje bi trebao da usledi I pad broja obolelih ali je odgovornost prvenstveno na nama kao pojedincu te se upućuje apel za poštovanje socijalne distance I nošenje zaštitne opreme u vidu maski I rukavica.

Ana Giner