Naredbe Štaba za vanredne situacije (Video)

Juče je u Gradu Sremska Mitrovica proglašena vanredna situacija te su i donešene određene mere kako bi se sprečilo dalje širenje Korona virusa. Odluka je donesena prvenstveno zbog situacije u okolnim Gradovima koji su označeni kao žarišta virusa poput Šapca i Novog Sada a situacija u samom Gradu nije alarmantna, kažu nadležni. Ipak 5 mera je na snazi u Mitrovici od juče pa sve do stabilizacije epidemiološke situacije.

Prema podacima saopštenim iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici na jučerašnji dan, Koronom je zaraženo 74 lica. Mitrovčani nisu uplašeni ali poštuju propisane mere i smetaju im oni koji ih se ne pridržavaju.

Mere su uvedene preventivno kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze a prvenstveno radi okolnih gradova-žarišta kako ne bi došlo do prelivanja virusa.

MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U SREMSKOJ MITROVICI:

1. ZABRANJENO OKUPLJANJE NA OTVORENOM PROSTORU VIŠE OD 5 LICA

2. RADNO VREME UGOSTITELJSKIH, TRGOVINSKIH, ZANATSKIH I OBJEKATA ZA IGRE NA SREĆU I ZABAVNE IGRE OGRANIČAVA SE OD 6 DO 23 ČASA SVAKOG DANA

3. ZABRANJUJE SE ORGANIZOVANJE SVEČANOSTI, SPORTSKIH I DRUGIH ZABAVNIH MANIFESTACIJA

4. ZABRANJUJE SE RAD GRADSKOG BAZENA “PINKI”

5. U KOZMETIČKIM, FRIZERSKIM, SALONIMA LEPOTE, FITNES CENTRIMA, TERETANAMA I JAVNOM PREVOZU OBAVEZNO JE NOŠENJE MASKI I RUKAVICA UZ REDOVNO PROVETRAVANJE I DEZINFEKCIJU OBJEKATA I VOZILA

Mere su na snazi do stabilizacije epidemiološke situacije u Gradu istakao je Vladimir Sanader, komandant Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Bolnica poseduje 20 respiratora. Uvedene mere karakterišu se kao preventivne.

Ana Giner