Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici (Video)

Danas u 15 časova u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici saopšteni su podaci o broju obolelih od Korona virusa zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji Grada. Stanje nije alarmantno ali će se početkom sledeće nedelje razmatrati uvođenje vanrednog stanja u Mitrovici prvenstveno radi okolnih Opština i Gradova u kojima je ono proglašeno a kako ne bi došlo do takozvanog prelivanja virusa.

Tri puta nedeljno u Sremskoj Mitrovici saopštavaju se podaci o broju zaraženih lica Korona virusom na teritoriji Grada. U odnosu na poslednji izveštaj, broj novozaraženih je u blagom porastu ali stanje nije alarmantno. Građanima se savetuje da ukoliko simptome imaju, da se jave u Kovid ambulantu rekao je Vojislav Mirnić, načelnik GU za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

37 pozitivnih je na teritoriji Grada od poslednjeg izveštaja a u Sremu taj broj iznosu 106 lica. Izneti podaci su zaključno sa jučerašnjim danom istakao je Vladimir Sanader, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici prima pacijente iz Šabačke bolnice koja je cela proglašena za Kovid bolnicu te se iz razloga predostrožnosti sledeće nedelje razmatra uvođenje vanredne situacije na teritoriji Grada prvenstveno radi epidemije u okolnim mestima.

Ana Giner