Mitrovačka Kovid ambulanta na novoj lokaciji (Video)

Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici premeštena je na novu lokaciju a promenjeno je I radno vreme ove ustanove. Iz razloga povećanog obima testiranja lokalna samouprava donela je odluku o izmeštanju ambulante na novo mesto a odluka je stupila na snagu od ponedeljka te se Mitrovčani sa simptomima Korona virusa mogu javiti u sedmu zdravstvenu ambulantu.

Bolji uslovi I za pacijente I za četiri zdravstvena tima koji su angažovani na novoj lokaciji Kovid ambulante u Mitrovici takođe su jedan od razloga premeštanja ambulante iz Dispanzera na Savi kao I povećan broj testiranja. Radno vreme ambulante na novoj lokaciji je od 7 do 20 časova počevši od sutra dok je vikendom od 7 do 14 časova rekao je dr Adil Elhag, načelnik Opšte medicine u DZ u Sremskoj Mitrovici.

Nadležni su dobili I preporuke Ministarstva zdravlja u vezi sa pacijentima koji mogu da se jave u Kovid ambulantu a kako bi se smanjile gužve.

PREPORUKE ZA PACIJENTE:

-U Kovid ambulante javljaju se pacijenti sa težim simptomima poput temperature više od 38 stepeni, stezanja I bola u grlu, stezanja u grudima, otežanog disanja I gubitka osećaja mirisa I ukusa.

-Osobama sa lakšim simptomima savetuje se izolacija od 14 dana I lečenje u kućnim uslovima.

Ukoliko bude potrebe biće angažovano svih 9 lekara na novoj lokaciji ambulante naglasio je Vojislav Mirnić, načelnik GU za zdravstvenu I socijalnu zaštitu.

Pacijenti iz sedme zdravstvene stanice lekarsku pomoć mogu da zatraže u prvoj zdravstvenoj stanici koji im je teritorijalno I najbliža.

Ana Giner