Deponija za odlaganje animalnog otpada (Video)

Deponija animalnog otpada u najvećem sremskom selu Laćarak koje pripada teritoriji Grada Sremske Mitrovice, sada je u boljem stanju nego ranije. Na ovom punktu za odlaganje leševa uginulih životinja postavljen je veći broj kontejnera a prostor je i ograđen. Prema rečima nadležnih većih problema na ovom prostoru više nema a zadovoljni su i nadležni i poljoprivrednici i meštani Laćarka.

Veće količine animalnog otpada sada se mogu odložiti na ovom punktu u Laćarku koji služi prvenstveno stočarima za odlaganje uginulih životinja bilo zbog bolesti ili drugih problema. Meštani Laćarka pozitivno ocenjuju sadašnje stanje deponije.

Kontejneri su dobijeni na korišćenje od jedne firme iz Inđije sa kojom je Grad Sremska Mitrovica potpisao ugovor o saradnji te se sada otpad češće i odnosi a na Gradu je da uredi okolni prostor rekao je Vladimir Nastović, načelnik GU za poljoprivredu.

Animalni punkt i dalje je obezbeđen video nadzorom a postoji i određeno vreme u toku dana kada stočari mogu odložiti otpad.

Ana Giner