Rad pijace u vreme Korone (Video)

Gradska pijaca u Sremskoj Mitrovici na kraći period tokom trajanja vanrednog stanja bila je zatvorena a pre ponovnog početka rada kompletan prostor je pripremljen I dezinfikovan dok su na tezgama postavljene I zaštitne barijere a svim prodavcima naloženo je da koriste zaštitnu opremu. Da li se te mere poštuju I nakon ukidanja vanrednog stanja kada epidemija Korona virusa jenjava, proveravali smo danas.

Mitrovčani svakog dana u periodu od 6 do 13 časova imaju priliku da obave kupovinu na pijaci a današnja slika dokaz je da se naši sugrađani još uvek pridržavaju mera za suzbijanje Korona virusa. Maske I rukavice obavezni su deo priprema pred polazak u nabavku a to im je već postalo I navika.

Prodaja ide nešto slabije nego ranije ali dobra stvar je što je prekid u radu bio kratak kaže Slađana Lazić,prodavac na pijaci.

Sve mere zaštite I dalje su ostale na snazi a redovno se obavlja I dezinfekcija gradske pijace istakla je Tamara Milković, PR JKP “Komunalije” u Sremskoj Mitrovici.

Radno vreme pijace je svakog dana od 6 do 13 časova I tako će ostati dok je na snazi epidemija Kovida. Otvoren je I robni deo pijace a o eventualnim novinama u radu, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ana Giner