Mitrovački penzioneri jutros u kupovini (Video)

I u Sremskoj Mitrovici danas su radnje bile otvorene od 4 do 7 časova kako bi stariji sugrađani i penzioneri obavili svoju jednonedeljnu kupovinu. U ovom periodu dana starijima od 65 godina dozvoljeno je kretanje do prodavnice i obavljanja nabavke namirnica a poštovane su sve odluke i preporuke Štaba za vanredne situacije.

Mitrovački penzioneri i svi stariji sugrađani i ovog vikenda iskoristili su pravo da kupuju u naznačenim prodavnicama a kupovale su se uglavnom osnovne životne namirnice. Stariji Mitrovčani istakli su da im mogućnost kupovine znači. Poštovale su se sve mere u smislu održavanja distance i dezinfekcije ruku.

U ukupno 35 objekata od kojih je 20 u selima i 15 u samom gradu, mogla je da se obavi nabavka namirnica. Prodavnice su dobro snabdevene svim namirnicama a penzoneri su ispoštovali i preporuku da u kupovinu dođe po jedan član domaćinstva naglasio je Petar Samardžić, član Štaba za vanredne situacije.

Prodavnice u kojima penzioneri mogu da obave kupovinu posle 7 časova detaljno se dezinfikuju a od 8 do 13 časova u njima je omogućena kupovina i drugim Mitrovčanima.

Ana Giner