Proizvodnja 750 litara na dan (Video)

Rumsko Javno preduzeće „Vodovod“ uključilo se u sve akcije i ispunjava sve zadatke poverene od strane Štaba za vanredne situacije Ruma. Najvažnije je da je u doba pandemije vodosnabdevanje stabilno, da se ima dovoljno tečnosti za dezinfekciju, ali i da se dodatne količine proizvode.

Pre nekoliko dana u na tri punkta u Rumi kao i u svim seoskim sredinama postavljeni su tankeri sa dezinfekcionim sredstvima za građane, koja mogu da se natoče u sopstvenoj ambalaži i to potpuno besplatno. Građani i danas toče sredstva, a pozitivno ocenjuju ovu inicijativu.

Osim toga, JP Vodovod Ruma počeo je u utorak proizvodnju dezinfekcionih sredstava i za potrebe drugih ustanova. Naime, Rumski Vodovod već je proizvodio dezinfekciono sredstva za sopstvene potrebe hlorisanja vode, ali sada je to postrojenje u fabrici vode na Fišeru dorađeno uređajem hlorinatorom, kojim se proizvodi višak sredstava.

Prema rečima direktora , Vodovod će i u narednim danima proizvoditi ova sredstva sve dokle god bude bilo potrebe za tim, a o početku proizvodnje natrijum hipohlorida direktor je danas obavestio i članove Štava za vanredne situacije.

U Vodovodu ističu da je proizvodnja natrijumhipohlorita jednstavna i da ne iziskuje velike troškove, osim električne energije koja se već koristi u samom radu fabrike vode.