Pomoć za građane (Video)

Opština Ruma angažovala se da u situaciji borbe sa virusom korona maksimalno izađe u susret građanima, pre svega onim starijima i slabijeg materijalnog statusa, ali i ostalim građanima za koje se proceni da im je pomoć neophodna. Skoro sve odluke se donose na sednicama Štaba za vanredne situacije, a na današnjoj sednici doneta je odluka o kupovini deset hiljada zaštitnih maski i podeli paketa pomoći određenim kategorijama stanovništva.

Opština Ruma do sada je preduzela niz mera pomoći građanima, počevši od podele higijenskih rukavica, dezinfekcionih sredstava, postavke tankera za deinfikacionim sredstvima na centru, organizovanjem volonterske službe u okviru kol centra, dostave hrane, lekova i potreoština na kućnu adresu. Poslednja mera koja je danas usvojena jeste ona koja je u skladu sa preporukama republičke i pokrajinske vlade, a tiče se dodele pomoći penzionerima i korisnicima socijalne pomoći koji imaju primanja manja od 30 000 dinara.

Rumljani sa kojima smo razgovarali pozitivno ocenjuju ovakvu inicijativu od strane države.

Međutim, pomoć najugroženijima nije jedina vrsta pomoći koju je opština opredelila. Podsetimo i da je odobreno da se ne plaća dva meseca usluga odvoženja smeća, kao ni zakup građevinskog prostora i kioska za dva meseca. Takođe, danas je doneta odluka  i o kupovini deset hiljada maski za građane.

Sredstva će biti upotrebljena sa pozicije tekuće budžetske rezerve, rekao je Mančić, dodajući da na toj poziciji opština ima oko 12,1 milion dinara.