Pomoć društveno odgovornih kompanija (Video)

Opština Ruma i danas nastavlja podelu paketa pomoći sugrađanima sa primanjima ispod trideset hiljada dinara. Do sada je podeljeno oko tri hiljade paketa. Danas su paketi deljeni, izmeđuostalog i u Platičevu, gde je predsednik Opštine Slađan Mančić prisustvovao kako bi se zahvalio slovenačkoj kompaniji koja posluje u ovom selu i koja za Platičevo život znači, a koja se s druge strane pokazala kao društveno odgovorna i uključila u pripremu paketa.

Opština Ruma među prvima je počela podelu paketa pomoći sugrađanima sa primanjima do 30 hiljada dinara, a po preporuci pokrajinske i republičke vlade. Meštani Platičeva pozdravljaju ovu akciju i zahvalni su na pomoći.

Pakete pomoći finansira opština Ruma, ali uz podršku privatnih kompanija koje su u proteklim godinama uspešno poslovale na teritoriji opštine i imale dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Jedna od njih je slovenačka kompanija Kableks koja posluje u ovom selu.

Ova kompanija upošljva oko dve stotine meštana ovog, ali i okolnih sela, a ovaj put, kao i mnogo puta do sada pokazala se kao društveno odgovorna.

Paketi se dele u gradskom naselju Ruma, ali u seoskim sredinama. Do sada su urađeni Vitojevci i Putinci, a akcija je nastavljena u Platičevu i Vognju. U Opštini podsećaju da će svi doći na red i dobiti pakete pomoći na kućnu adresu.