Oodgovorni u doba epidemije (Video)

Epidemija virusa korona pogodila je kako svetsku tako i domaću privredu. Kako je već najavljeno, zbog epidemije biće usporen privredni rast, ali ono što je trenutni izazov poslodavaca jeste pre svega smanjen obim proizvodnje i nedostatak sredstava za isplatu zarada i plaćanje svih dažbina državi. S druge strane država je najavila pomoć i podršku poslodavcima koji ne budu otpuštali radnike, a jedna od takvih kompanija je fabrika Kableks koja uspešno posluje na teritoriji rumske opštine i daje sve od sebe da uspešno  prevaziđe novonastalu situaciju.

Tačno u ponedeljak kada je počelo da važi vanredno stanje, slovenačka kompanija Kableks trebalo je da u Platičevu otvori novi pogon i dva puta veću halu od već postojeće. Bio je najavljen i dolazak predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, ali je s obzirom na novonastalu situaciju sve to pomereno. Bez obzira na sve, kompanija je nastavila da radi i predstavlja primer kompanije koja uprskos izazovima na tržištu nije otpustila radnike.

On napominje da je i plasman robe problematičan, jer je većina njihovih kupaca prekinula rad na privremeni period od dve sedmice. Kako kažu, redukovali su proizvodnju za oko trećinu, pošto je prema njihovim navodima veliki broj radnika ostao kod kuće iz preventivnih razloga. U opštini Ruma ističu dobru saradnju i napominju važnost postojanja radnih zona u seoskim sredinama.

Bez obzira na izazove koji su nastali u proizvodnji i plasmanu robe, ova slovenačka kompanija u vreme epidemije korona virusa pokazala se kao društveno odgovorna, te podsetimo, dodelila 300 paketa prehrambenih proizvoda u okviru akcije pomoći stanovništvu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6iHZ5W5Vlw