Oni su naši heroji (Video)

Proglašavajući vanredno stanje 15. Marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je borbu protiv, kako je rekao nevidljivog neprijatelja, a u prvim redovima te borbe stoje zdravstveni radnici koji nesebično ovih dana svo svoje znanje, iskustvo i ljubav prema poslu ulažu kako bi spasili ljudske živote. Nažalost, dogodilo se ono na šta su mnogi upozoravali, a to je činjenica da se korona uvukla i u redove zaposlenih u zdravstvu, od kojih su mnogi oboleli, a još veći broj njih je  izolaciji.

Zdravstveni radnici ovih dana su naši heroji. Tamo odakle svi beže, a to su bolnice i klinike, oni idu svakodnevno rizikujući svoj život i živote svojih porodica. Građani, iako ponekad imaju loša iskustva sa lekarima, u ovoj vanrednoj situaciji pokazuju solidarnost i empatiju.

iako rade pod punom zaštitnom opremom ponekad i satima, mnogi su oboleli od korona virusa ili su bili u kontaktu pa su u samoiolaciji, a to su pre svega lekari hitne službe, epidemiolozi, infektolozi i anesteziolozi. Takvi slučajevi zabeleženi su i u Sremu.

Važno je sačuvati zdravstvene radnike, da ne bismo doživeli italijanski scenario, u kome obolele skoro da  i nema ko da leči ni da se o njima brine. Sada smo daleko od toga, ali treba na vreme misliti.

Vlada Srbije danas je odlučila da se svim zdravstvenim radnicima plate od 1. Aprila uvećaju za 10 odsto, a svi ko žele da iskažu solidarnost sa zdravstvenim radnicima mogu to da učine  pitem posebnog računa koji je otvorila Pokrajinska vlada i na njega prva uplatila deset miliona dinara.

Zbog svega što čine, možemo reći da naši lekari ispunjavaju zakletvu datu Hipokratu, a to je da svoj život stavljaju u službu humanosti, da im je najveća briga zdravlje bolesnika , da poziv obavljaju savesno i dostojanstveno, vredno svakog divljenja i aplauza koji ima građani već večerima za redom upućuju sa balkona tokom policijskog časa.

https://www.youtube.com/watch?v=cHOEbNeK9rw