Dodela dezinfekcionog sredstva (Video)

U Sremskoj Mitrovici danas počinje dodela dezinfekcionog sredstva na bazi hlora koja će se deliti svakog dana ispred svake mesne zajednice i na teritoriji Grada i u okolnim selima. Ova sredstva će se deliti ograničeno po osobi kako bi svako mogao da dobije dovoljnu količinu iako će se rezervoari dopunjavati redovno. Građani se mole za disciplinu u da poštuju propisane mere i drže propisanu udaljenost jedni od drugih.

Ispred svih mesnih zajednica u gradu i u selima biće postavljeni tankovi sa dezinfekcionim sredstvom koje se koristi za dezinfekciju nameštaja, podova i drugih površina. Građani moraju sa sobom da ponesu ambalažu u kojoj će im sredstvo biti sipano.

Ovo sredstvo za dezinfekciju je na bazi natrijumhipohlorida a građani će dobiti razblaženo i odmah spremno za upotrebu. Građanima će biti limitirana količina koju mogu da dobiju, kako bi bilo dovoljno za sve a rezervoari će se dopunjavati po potrebi.

Upućen je apel građanima da poštuju mere prevencije i da budu adekvatno zaštićeni i da poštuju propisanu udaljenost jedni od drugih. Nadležni takođe apeluju da se ne prave nepotrebne gužve i da se tako izlažu opasnosti jer će sredstva za dezinfekciju biti dovoljno i deliće se svakodnevno.