Sanacija pružnog prelaza (Video)

Do kraja ove nedelje biće završeni radovi na sanaciji jednog od frekventnijih pružnih prelaza u Sremskoj Mitrovici, prelaza između naselja Mala Bosna I ulice Petra Preradovića. Ovaj poduhvat pokazuje kako se uz dobru koridnaciju svih nivoa vlasti rešavaju problemi, na oko možda mali, ali za zivot građana značajni, ocenio je ministar u Vladi Srbije Branislav Nedimović.

Radovi koji su započeli u prvoj polovini ovog meseca odvijaju se po predviđenoj dinamici. Stanovnici tog kraja, kažu da su zadovoljni što će jedan od problema u njihovom komšiluku uskoro biti rešen.

Građani su ukazali na problem, a lokalna samouprava je pokazala je spremnost da se uključi u rešavanje.  To je podrazumevalo I da se obezbede višemilionska sredstva kod preduzeća ,, Infrastruktura Železnice” istakao je Branko Jakovljević, pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Problemi sa neadekvatnim I nebezbednim pružnim prelazom o kojima pričaju stanovnici tog dela Mitrovice su problemi  sa kojima se svakodnevno suočava I ministar u Vladi Srbije Bransilav Nedimović, koji stanuje u tom delu grada. Tokom posete gradilištu ministar je ukazao na značaj koordinacije svih nivoa vlasti u stvaranju boljih uslova za život građana , a ovaj projekat je primer toga naglasio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede.

Radovi koji su počeli 10.februara obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju kao I asfaltiranje. Finansirani su od strane “Infrastruktura Železnice”. Vrednost radova je 7 I po miliona dinara a građani će već u nedelju  23. februara dobiti lepši a pre svega I bezbedniji pružni prelaz, obećavaju nadležni.

Ana Giner