Rad filijale NSZ u Sremskoj Mitrovici (Video)

U Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici tokom prethodne godine više od hiljadu poslodavaca tražilo je radnike preko ove službe. Saradnja Filijale i građana je izuzetna kao i saradnja sa privrednim subjektima, a direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, Marijana Grabić, bila je gost Emisije Reakcija u kojoj su teme bile konkursi i druge aktuelnosti kada je rad ove ustanove u pitanju.

Gostujući u Emisiji “Reakcija”, direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Marijana Grabić, istakla je da su brojni konkursi koje ova služba organizuje kako bi se smanjila nezaposlenost, a najpopularniji je svakako Konkurs o dodeli sredstava za otpočinjanje sopstvenog biznisa. U ovoj godini novina je da je iznos koji se dodeljuje pojedincu za ovu namenu, povećan u odnosu na prethodne. Osim novčane pomoći, služba pomaže u smislu pružanja pomoći i saveta.

U Filijali se organizuju i razne obuke i prakse kako bi se neko lice osposobilo za rad. Javni pozivi se otvaraju tokom sledeće nedelje i namenjeni su poslodavcima kojima su potrebni radnici sa određenim kvalifikacijama. Filijala je u ovom slučaju posrednik i pruža mogućnost svim zainteresovanim licima da steknu praksu koja često izostaje.

Iz Filjale NZS Sremska Mitrovica poručuju da su zadovoljni radom filijale, 7 uspešnih promocija javnog poziva sa više od 500 poslodavaca bilo je organizovano tokom protekle godine a više od 1000 poslodavaca je tražilo radnike preko ove Filijale, a sličan trend se očekuje i u 2020. godini.

Tatjana Kos