Predstava Mitrovačkog pozorišta “Tamo daleko” uskoro u Novom Sadu (Video)

Posle niza godina mitrovačko pozorište “Dobrica Milutinović” nastupiće u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sa predstavom “Tamo daleko” koja se već nalazi na repertoaru mitrovačkog pozorišta. U izvođenju predstave učestvuju I glumci slovačkog pozorišta “Vladimir Hurban Vladimirov” iz Stare Pazove a premijera ove predstave u Mitrovici odigrana je 25.oktobra 2018.godine.

Predstava „Tamo daleko“ po motivima drame „Milica Nikolićeva“ rađena je u saradnji Pozorišta Dobrica Milutinović“ i Slovačkog pozorišta iz Stare Pazove a reditelj je Miroslav Benka. Radnja se dešava u školskom stanu uvaženog učitelja Nikolića, u Sremu, od Bogojavljenja, 19. januara do kraja oktobra, 1918. godine istakla je Jelena Janković, direktorica pozorišta “Dobrica Milutinović.”

Više od 10 godina mitrovački glumci nisu nastupali u Novom Sadu te je izuzetna čast biti ponovo na sceni Srpskog narodnog pozorišta, kažu nadležni.

Predstava sve gledaoce vraća u prošlost I važne istorijske trenutke, na ono što je identitet našeg naroda a I novosadska publika uskoro će moći da pogleda ovu predstavu.

Ana Giner