Potpisana dokumentacija (Video)

Izgradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača u dužini od 20 km čija je vrednost oko 220 miliona evra počela je posetom Srbiji predsednika Turske, Erdogana u oktobru prošle godine. U toku ove nedelje i zvanično je potpisana dokumentacija za izradu plana detaljne regulacije ove deonice autoputa kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Sremske Mitrovice i predsednik Skupštine Opštine Šid.

Prošla godina bila je godina velikih infrastrukturnih ulaganja u puteve na teritoriji cele države a značaj ovog novog autoputa u izgradnji važan je za celu državu budući da je ova deonica deo autoputa Beograd-Sarajevo a ova deonica će imati 4 trake I 2 zaustavne dok se čitav projekat finansira iz zajma turske banke I budžeta Srbije naglasio je Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremske Mitrovice.

Podsećamo, u okviru izgradnje ovog autoputa podrazumeva se I izgradnja mosta na reci Bosut kao I mosta na Savi kod Sremske Rače za koji je kamen temeljac položen početkom oktobra prilikom posete turskog predsednika Erdogana.

Ana Giner