Postavka spomen ploče Jevremu Vidiću (Video)

Jevrem Ješa Vidić istorijska je ličnost važna za Sremsku Mitrovicu budući da je bio ugledni advokat, kraljev namesnik I narodni poslanik a njegova porodična kuća I danas se nalazi u centru Sremske Mitrovice. On je jedan od Mitrovčana koji su stradali u logoru Jadovno. Zbog svih zasluga za života, na kući biće podignuta spomen-ploča kako bi se odala počast njegovom liku.

Mitrovčani su uglavnom upoznati sa likom i delom Jevrema Vidića kažu oni sa kojima smo tokom dana razgovarali. Neki znaju da je imao važnu ulogu na sudjenju Andrije Artukovića a drugi samo znaju gde mu se nekada nalazila porodična kuća.

Jevrem Vidić nastradao je u logoru Jadovno gde je pogubljen posle hapšenja 1941.godine od strane ustaških vlasti a jedan je od prvih uglednih Mitrovčana nastradalih u ovom logoru ističe Ljubiša Šulaja, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica.

Kuća Jevrema Vidića prodata je ’50.ih godina prošlog veka ali Mitrovica bi mu postavljanjem ploče koje se očekuje u maju odala počast, kažu nadležni.

Ana Giner