Ministar Udovičić u gradu sporta (Video)

Sremska Mitrovica je lokalna samouprava za primer kada su u pitanju ulaganja u sportsku infrastrukturu i podrška sportu na lokalu uopšte, ocenio je tokom današnje posete ministar sporta i omladine  Vanja Udovičić. On je tokom svog boravka u Sremskoj Mitrovici sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom posetio Sportsko poslovni centar u tom gradu, kao i jednu osnovnu školu. Tom prilikom donirao je sportsku opremu rukometnom i odbojkaškom klubu.

Ministar Udovičić se u razgovoru sa gradonačelnikom Sanaderom, kao i sa sportskim radnicima i sportistima u tom gradu uverio da se u sport na lokalu ulažu zavidna sredstva. Oko 6% ovogodišnjeg budžeta je opredeljeno za tu  namenu, što nije malo novca,  ocenjeno je tom prilikom.  Zato ne treba da čudi činjenica da u gradu na Savi stasavaju godinama uspešni sportisti u pojedinačnim, ali i ekipnim sportovima, među kojima je bilo i učesnika Olimpijskih igara. Posetu Mitrovici ministar je počeo iz SPC ,,Pinki,, gde se susreto sa članovima rukometnog kluba, a potom  je u OŠ ,,Sveti Sava“ prisustvovao treningu   Odbojkaškog kluba ,,Prvi tempo“. I jednima i drugima ministarstvo je doniralo opremu istakao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Naredne godine u Mitrovici će se igrati i super liga u odbojci, zahvaljujući uspesima  gradskog ženskog odbojkaškog kluba “Srem”.  FK ,,Radnički“ trenutno se takmiči u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, a  do nedavno su u Mitrovici susrete u okviru ABA lige igrali košarkaši Mege. U pojedinačnim sportovima brojne medalje su doneli takmičari atletskih klubova ,,Srem“ i ,,Sirmijum“. O uspesima kajakaša ,,Vala“ pričala je čitava planeta.  Uskoro, pored tada prvog atletskog stadiona u Srbiji Mitrovica će  dobiti i novi fudbalski stadion čija je izgradnja najavljena naglasio je Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Sremska Mitrovica i sada dok čeka izgradnju noovg fudbalskog stadiona ima modernu infrastrukturu u koju svakako spada i zatvreni bazen, čiju je izgradnju svojevremeno pomogla Vlada Srbije.  Pored infrastrukture, važni su i rezultati  koje sportisti postižu, a  zahvaljujući kojima se da zaključiti  da je Sremska Mitrovica na dobrom putu da postane  sportski centar ne samo Srema, nego i šire, ocenjeno je tokom današnje posete.

Ana Giner