Kontrola kvaliteta mleka (Video)

Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka je važna kako bi se utvrdio kvalitet mleka I mlečnih proizvoda na tržistu, podsetio je ministar poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede Branislav Nedimović koji je krajem prošle nedelje prisustvovao programu Dana proizvođača mleka koji je održan u Sremskoj Mitrovici. Postojanje akreditovane Nacionalne laboratorije za građane znači veću bezbednost I bolji kvalitet, a za proizvođače standardizaciju kvaliteta na tržištu,rekao je tom prilikom Nedimović.

Ministarstvo poljoprivrede najavilo je monitoring mleka budući da je primećeno da se kvalitet mleka razlikuje u zavisnosti od dela Srbije gde se ono proizvede te je ideja da se u narednom periodu uzorkuje svaka farma mleka od strane Nacionalne referentne laboratorije koja će uskoro otpočeti sa radom kaže Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede.

Potrebna je modernizacija opreme a najavljene su I različite premije s obzirom na procenjeni kvalitet mleka kaže ministar Nedimović.

Cilj jeste da se pomogne I proizvođačima u brdsko-planinskim delovima Srbije kako ne bi došlo do zamiranja njihovih farmi.