Neometan boravak dece u vrtićima (Video)

Sve predškolske ustanove kao i osnovne i srednje škole na teritoriji cele Srbije danas su dobile dopis od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u kojem je istaknuta preporuka da nadležni prate informacije o zagađenosti vazduha kako bi se preduzele mere predostrožnosti u boravku dece u ovim ustanovama. Tim povodom naša ekipa u Sremskoj Mitrovici proveravala je da li je ovaj dopis uticao na smanjenje broja dece u vrtićima.

Vrtić „Zvezdica“ u mitrovačkom naselju „Marko Peričin Kamenjar“ i danas je bio pun dece. Više od 200 mališana pohađa ovu ustanovu a roditelji su i danas doveli decu u obdanište i pored pojačane zagađenosti vazduha koja traje poslednjih nekoliko dana rekla je Dragana Trkulja, roditelj.

Svim obrazovnim ustanovama od strane Ministarstva prosvete upućen je dopis sa preporukom da se nastava odvija neometano ali da boravak dece na otvorenom nije preporučljiv budući da je trenutno pojačana zagađenost vazduha istakla je Marina Đorđević, pomoćnik direktora PU “Pčelica”

Dopis Ministarstva mera je predostrožnosti a zagađenost vazduha prati se redovno.

Ana Giner