Izložba u biblioteci (Video)

U Mitrovačkoj biblioteci “Gligorije Vozarović” danas je otvorena izložba pod nazivom “Bolnica Stobart, Kragujevac 1915.” U saradnji sa bibliotekom “Vuk karadžić” iz Kragujevca a u realizaciji izložbe učestvovali su bibliotekari iz obe ove biblioteke.

U gradskoj biblioteci u Sremskoj Mitrovici danas je održana gostujuća istorijska izložba I promocija knjige pod nazivom “Bolnica Stobart, Kragujevac 1915.” biblioteke “Vuk Karadžić” iz ovog grada. Publika su bila mahom deca ali bilo je I stalnih posetilaca kulturnih događaja u gradu na Savi.

Izložba je posvećena svedočanstvima bolničarki iz bolnice Stobart u Kragujevcu koja je postojala u toku 1915.godine I tome kako stranci vide našu državu u tom periodu a već je gostovala po gradovima u Srbiji I Republici Srpskoj naglasila je Tatjana Janković, bibliotekar iz Kragujevca.

Desetak dana ova izložba biće dostupna posetiocima u čitaonice Mitrovačke biblioteke a posećenost u gradovima gde je izložba gostovala ranije bila je velika te se I Mitrovani očekuju u što većem broju.

Ana Giner